X

 

معرفی گروه آموزشی : 
 

رشته بیماری های دهان ، فک و صورت شاخه ای از علم دندانپزشکی است که از سال ۱۳۵۰ شروع بکار نموده است و حیطه اصلی فعالیت های این گروه ، توانایی تشخیص و شناسایی و درمان بیماری های مخاط ، غدد بزاقی ، مفصل گیجگاهی قکی و انجام درمان های دندانپزشکی برای مبتلایان به بیماری های سیستمیک می باشد و در حیطه های مطرح شده دارای فعالیت های آموزشی نظری و عملی جهت دانشجویان دکترای عمومی و همچنین فعالیت های پژوهشی می باشد .

رسالت و اهداف :

 

۱.در این بخش روند استفاده از اطلاعات علمی جهت شناسایی سیر تحول بیماریهای دهان و تفکیک این بیماریها از یکدیگر مد نظر بوده و درمان دارویی بیماریها، تشخیص بیماریهای دهان از جمله اختلالات مربوط به اجزاء متشکله سیستم جونده TMJ و ساختمانهای وابسته نظیر ماهیچه های گیجگاهی فکی غدد بزاقی  تظاهرات دهانی بیماریهای سیستمیک و درمان ضایعات دهانی بخصوص برای آن دسته از بیمارانی که مشکلات و معضلات پزشکی دارند، مورد بحث و تجزیه و تحلیل قرار می گیرند. 

۲.تربیت دانش آموختگانی در دوره  عمومی با داشتن مهارتهای شناختی، نگرشی و مهارتی در زمینه بیماریهای شایع و مهم در قلمرو پزشکی، تلفیقی از آموزشهای عملی بیمارستانی همچنین درمان های دارویی متداول دهان و دندان.....

۳.ضمن معاینه بیماران و تشکیل پرونده تشخیص ،بهداشت دهان و دندان توسط دانشجویان، آموزش و آگاهی لازم در ارتباط با وضعیت کلی سلامتی و ارتباط آن با دندانپزشکی، راهنماییها و توصیه های لازم جهت ارجاع بیماران به سایر بخشهای دانشکده صورت می پذیرد.

۴.ارائه دستورالعمل های پزشکی ( از جهت نحوه ارائه درمانهای دندانپزشکی مناسب و اصولی بر مبنای مشورتهای پزشکی) جهت بیماران خاص ( نظیر بیماران پیوند اعضاء، بیماران مبتلا به هپاتیت ویروسی و ایدز و غیره)و بیمارانی که  نیاز به انجام مشورت پزشکی قبل از ارائه درمانهای دندانپزشکی و یا افرادی که از دیگر مراکز درمانی ارجاع داده می شوند، همچنین معاینه آنان و کارهای مربوط به آنان نیز انجام می گیرد.

برنامه کلی آموزش دانشجویان دکترای عمومی (دوره عمومی ) : 
 

دانشجویان دوره دکترای عمومی دندانپزشکی مجموعاً ۵ واحد نظری درس تشخیص را در قالب درس نظری یک (۲ واحد) ،  نظری دو  (۲ واحد) و نظری سه (۱ واحد)  و سه واحد  عملی را در قالب دروس عملی ۱  ،  ۲ و ۳( هر کدام ۱ واحد) در سه ترم اخذ می نمایند. محتوای دروس نظری شامل شناخت و آگاهی دانشجو از تشخیص بیماریهای دهان، افتراق آنها از یکدیگر، درمان دارویی بیماریهای متداول دهان و دندان شناخت و آگاهی از ارتباط و اهمیت بیماریهای متداول و مهم سیستمیک مرتبط با بیماریهای دهان ، پیشگیری از بیماریهای مهم دهان و دندان و تشخیص و درمان ضایعات مهم مخاط دهان در ارتباط با بیمارانی که مشکلات و معضلات پزشکی دارند، می باشد.

محتوای آموزش درس تشخیص عملی یک شامل آموزش جهت گرفتن تاریخچه پزشکی و دندانپزشکی ، آموزش معاینات داخل و خارج دهان، فراگیری و انجام تستهای حیات پالپ دندان، شناخت علائم حیاتی، و تکمیل پرونده تشخیص جهت بیماران مراجعه کننده به بخش می باشد.

تشخیص عملی دو شامل موارد یاد شده در برنامه آموزشی درس عملی یک به انضمام ارائه ژورنال کلاب در خصوص تشخیص و افتراق بیماریهای متداول و مهم دهان و دندان و ارائه راه حل های درمانی مربوط می باشد.

 تشخیص عملی سه علاوه بر مروری جامع بر موارد یاد شده در برنامه عملی یک ، شامل ارائه ژورنال کلاب در خصوص ارتباط بیماریهای متداول و مهم سیستمیک در بیماریهای دهان و بخصوص برای آن دسته از بیمارانی که معضلات و مشکلات پزشکی دارند، آموزش طریقه نوشتن مشورت نامه های پزشکی و دیدن نحوه تشخیص و درمان بیماران مراجعه کننده به بخش که مبتلا به ضایعات دهان بوده، می باشد.

نحوه آموزش به بیماران  : 
 

ضمن معاینه بیماران و تشکیل پرونده تشخیص ،بهداشت دهان و دندان به آنان آموزش و آگاهی لازم در ارتباط با وضعیت کلی سلامتی و ارتباط آن با دندانپزشکی داده می شود.

از آنجا که بخش تشخیص و بیماریهای دهان بعنوان رابط اولیه بیماران با سایر بخشهای درمانی و دانشکده می باشد، راهنمایی ها و توصیه های لازم جهت ارجاع بیماران به سایر بخشهای دانشکده صورت می پذیرد.