X

معرفی گروه آموزشی :

 

رشته پروتزهای دندانی شاخه ای از علم دندانپزشکی است که شامل پروتز های ثابت و متحرک کامل، متحرک پارسیل ، متحرک فک و صورت و ایمپلنت های دندانی می باشد.حیطه اصلی فعالیت این بخش آموزش مراحل تهیه ی پروتز های ثابت یک واحدی،چند واحدی و بازسازی کامل فکی به صورت ثابت یا متحرک و پارسیل و درمان بیماران مشکلات فکی-صورتی  و اکلوژن، آموزش مراحل بالینی و لابراتواری ساخت پروتز ثابت و متحرک می باشد و در حیطه مطرح شده دارای فعالیت های آموزشی نظری و عملی جهت دانشجویان دکترای عمومی و همچنین فعالیت های پژوهشی می باشد.

رسالت و اهداف:
 

۱.در این بخش روند استفاده از اطلاعات علمی جهت بازسازی دندانهای از دست رفته با استفاده از درمانهای پروتز متحرک و ثابت می باشد.
 

۲.تربیت دانش آموختگانی در دوره  عمومی با داشتن توانمندیهای شناختی، مهارتی و نگرشی در زمینه مورفولوژی دندانها، مراحل بالینی و لابراتواری ساخت پروتزهای ثابت یک یا چند واحدی، بازسازی کامل فکی، آموزش ایمپلنت و درمان بیماران دارای مشکلات فکی-صورتی و اکلوژن می باشد.
 

۳..آموزش بیماران پس از تحویل پروتز با دستور العمل های کتبی و توضیحات شفاهی توسط اساتید و دانشجویان صورت می گیرد.


۴.توانمند سازی دانشجویان و اساتید در زمینه تازه های علمی و انجام تحقیقات کاربردی-بنیادی از طریق جستجو و نقد مقالات نیز مد نظر می باشد.

 

برنامه کلی آموزش دانشجویان دکترای عمومی (دوره عمومی ) پروتز متحرک  : 

دانشجویان عمومی در ابتدا پروتز متحرک کامل و پارسیل در پری کلینیک فرا می گیرند و سپس مراحل کار و ساخت پروتز های متحرک را در کلینیک و بر روی مریض انجام خواهند داد. در کل ۱۸ واحد پروتز متحرک ارائه می شود . که شامل ۴ واحد نظری و ۱۲ واحد عملی است. 

 

برنامه کلی آموزش دانشجویان دکترای عمومی (دوره عمومی ) پروتز ثابت  :

-          آموزش مورفولوژی

-          آموزش مراحل بالینی و لابراتواری ساخت پروتز ثابت

-          درمان بیماران نیازمند به روکش و پروتز ثابت چند واحدی

 
برنامه کلی آموزش دانشجویان دکترای عمومی (دوره عمومی ) مواد دندانی  : 
  

-          تعریف و طبقه بندی خصوصیات فیزیکی، مکانیکی و شیمیایی مواد دندانی

-          شرح فلزات و آلیاژهای دندانپزشکی و انواع آمالگام  و کامپوزیت ها و خواص هر یک

-          انواع گچ های مورد استفاده در دندانپزشکی هم چنین انواع بیس ها، لاینرها، سیمانها، پلیمرها، آکریل ها و موم های دندانپزشکی را شناخته و موارد کاربرد هر یک را توضیح دهد.

-          بیان چگونگی قالب گیری با آلژینات و ساخت special try

-          نحوه کار با دستگاه تست یونیورسال، محصولات GyPsum

-          بیان سیستم های پالیش کامپوزیت و تست هاردنس و نحوه تهیه assignment مربوط به تستهای مکانیکی و اندازه گیری استحکام فشاری انواع مختلف GIC

مراحل پرسلن گذاری را با انواع فلزات و آلیاژهای دندانپزشکی 

 
 

 نحوه آموزش به بیماران  (پروتز ثابت و متحرک ) :

 

پس از تحویل پروتز، دستور العملهای کتبی به بیمار تحویل داده می شود که همراه با آن ، استاد و دانشجو توضیحات شفاهی لازم را ارائه می دهند.